Barbara Pas volgt Gerolf Annemans op

De 32-jarige Barbara Pas volgt Gerolf Annemans op als Kamerfractieleider van Vlaams Belang. Dat heeft de fractie "met grote consensus, om niet te zeggen unanimiteit" donderdag beslist, zo kondigde Annemans na afloop van de vergadering aan. Pas beloofde haar fractiegenoten dat ze inhoudelijk geen koerswijziging hoeven te verwachten, al moet er ruimte zijn om nieuwe thema's onder de aandacht te brengen.

ikerremans

Na 26 jaar kondigde Annemans eerder deze week aan dat hij het fractievoorzitterschap wilde doorgeven. Hij wil zich focussen op het partijvoorzitterschap in de aanloop naar de stembusslag van volgend jaar en de partij "verder uitbouwen, moderniseren, krachtvoer geven en de vernieuwing van het politiek personeel voortzetten".

Met Pas kiest de partij voor een "radicale verjonging", aldus Annemans. Met haar 32 jaar is ze de jongste fractieleider in de Kamer, al is de keuze voor Pas geen echt grote verrassing. Opvallend is ook dat Vlaams Belang nu een vrouwelijke fractieleider heeft in zowel Kamer als Senaat, waar Anke Van dermeersch de plak zwaait.

"Zesentwintig jaar ervaring kan je niet zomaar vervangen", bracht Pas hulde aan haar voorganger. "Vriend en vijand zijn het er over eens dat Gerolf één van de meest erudiete en welbespraakte parlementsleden is". Pas heeft naar eigen zeggen niet de ambitie haar voorganger te imiteren en heeft er ook geen zin in constant met hem te worden vergelijken.

Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer