Bergen in beroep tegen fout van KV Kortrijk

Bergen tekent beroep aan tegen de beslissing van de Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond in het dossier over het verkeerd ingevuld wedstrijdblad tijdens het competitieduel tussen Kortrijk en Bergen. Dat heeft de Henegouwse eersteklasser woensdag laten weten.

tmas

Lees ook: Puntenverlies dreigt voor KV Kortrijk

Op de derde speeldag van play-off IIA maakte Kortrijk een fout door Brecht Dejaegere niet op het wedstrijdblad te vermelden voor de match tegen Bergen. Dejaegere viel in die partij, door Kortrijk met 3-0 gewonnen, twee minuten voor tijd in.

Na afloop stelde scheidsrechter Sam Loeman de administratieve fout vast en maakte een rapport op. Kortrijk riskeerde een sanctie die van een geldboete tot zelfs een 0-5 forfaitnederlaag kon gaan.

"Ongelukkige precedenten vermijden"

Dinsdag besliste de Geschillencommissie Kortrijk echter geen sanctie op te leggen. Er werd geoordeeld dat het om een materiële vergissing ging en dat de West-Vlamingen daar geen voordeel uit haalden. Bergen meldde woensdag echter beroep aan te tekenen "op basis van nieuwe elementen en met de hoop om ongelukkige precedenten te vermijden".

Het klassement in Play-Off IIA ziet er na vier speeldagen (voorlopig?) als volgt uit: AA Gent leidt met 10 punten, dan volgen Bergen (6), Kortrijk (5) en Lierse (1).

Belga Archieffoto