Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Anonymous hackt Jan Fabres website

Anonymous, het internationaal hackerscollectief dat onder meer steun betuigde aan klokkenluiderssite WikiLeaks, heeft de website van kunstenaar Jan Fabre platgelegd. Dat meldt de organisatie in een filmpje dat op Youtube verscheen.

NLodewyckx

Fabre verscheen de voorbije maanden ettelijke keren negatief in de media. In oktober vorig jaar gooide hij katten de lucht in, omdat het een onderdeel was van zijn nieuw kunstproject. Eén kat gaat sindsdien kreupel door het leven. Eerder deze maand kwam hij ook in conflict met Gaia, nadat hij vogelspinnen liet vechten in een arena gevuld met scheermessen.

Als tegenreactie op Fabres kunst, hackte Anonymous zijn site. Dankzij een enorme stijging van het aantal bezoekers de voorbije dagen is die niet meer toegankelijk. De hackersvereniging draagt een duidelijke boodschap naar buiten. Ze wil dat de overheid maatregelen neemt tegen Fabres omstreden werkwijze. "Als de overheid niets doet tegen de manier waarop hij dieren mishandelt, doen wij het", luidt het.

Foto Belga

Nick Lodewyckx

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer