Kustgemeenten willen meeuwen neerschieten

Print
Kustgemeenten willen meeuwen neerschieten

Kustgemeenten willen meeuwen neerschieten

Blankenberge en Knokke-Heist blijven voor een drastische oplossing pleiten in de strijd tegen agressieve meeuwen. De vogels doodschieten om hun populatie uit te dunnen, lijkt nog steeds de enige afdoende oplossing. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Eerder bleken een opgezette vos op een telegeleide auto, voederbakken op zee en laserstralen geen effectieve methodes. Oostende houdt nog kleurrijke windmolentjes achter de hand. Knokke-Heist en Blankenberge vinden die maatregel niet het proberen waard.

Beschermd statuut

Daarom hebben de kustgemeenten hun verzoek aan Vlaams minister van Leefmilieu en Natuur Joke Schauvliege (CD&V) van vorig jaar herhaald. De opheffing van het beschermd statuut van de dieren, moet drastischer ingrijpen mogelijk maken. Blankenberge en Knokke-Heist willen een quotum opstellen voor een beperkt aantal meeuwen per vierkante meter. "We zijn geen moordenaars, maar er zijn grenzen", zegt Paul Geerinckx, milieuschepen in Knokke-Heist.

Vogelbescherming Vlaanderen heeft het over een schijnoplossing. Door het afval en mensen die de meeuwen voederen, zullen de dieren in grote aantallen blijven terugkeren.

MCe
Archieffoto