Gaslek E40: Crevits laat Truiense aannemer in gebreke stellen

Print
Gaslek E40: Crevits laat Truiense aannemer in gebreke stellen

Gaslek E40: Crevits laat Truiense aannemer in gebreke stellen

Sint-Truiden - Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gevraagd Betonac, de Truiense aannemer die het gaslek op de E40 in Erembodegem heeft veroorzaakt, in gebreke te stellen. Minister Crevits heeft AWV ook om een onderzoek gevraagd, onder meer om duidelijkheid te krijgen waarom het zo lang heeft geduurd vooraleer er een oplossing was. Dat heeft het kabinet-Crevits woensdag bevestigd.

Minister Crevits zit met een aantal vragen na het gaslekincident in Erembodegem. "Natuurlijk primeert de veiligheid. Maar we zitten toch met twee grote vragen. Hoe kan het dat men ondanks alle vastgelegde procedures toch die buis heeft geraakt? En waarom heeft het zo lang geduurd vooraleer het probleem opgelost raakte? ", zo zegt de woordvoerster van minister Crevits.

De E40 richting Brussel werd dinsdag kort voor 10 uur afgesloten voor alle verkeer vanwege het gaslek. Het duurde tot woensdag 17 uur (in totaal meer dan 30 uur) vooraleer de E40 richting Brussel opnieuw volledig vrij was voor alle verkeer.

Belga
Foto Belga


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio