Israëlische lerares speelt selectie door nazi's na

Print
Israëlische lerares speelt selectie door nazi's na

Israëlische lerares speelt selectie door nazi's na

Een lerares van een basisschool in de Israëlische stad Haifa heeft ter nagedachtenis van de Holocaust het selectiemechanisme van de nazi's overgedaan, door de blonde kinderen van de donkerharige te scheiden. De ouders van de betrokken leerlingen zijn daar niet over te spreken, zo meldt de nieuwssite Ynet woensdag.

De zes blonde kinderen in de klas werden tijdens de les van hun donkerharige klasgenootjes gescheiden. Vervolgens vertelde de lerares dat de kinderen met een lichte haarkleur tijdens de Tweede Wereldoorlog wellicht niet naar een concentratiekamp gevoerd zouden zijn, "omdat ze meer op Duitsers dan op joden lijken".

De betrokken kinderen waren bij hun thuiskomst verward en stelden vreemde vragen over hun afkomst, zo klagen hun moeders aan. "We zijn een joodse familie en hebben familieleden verloren tijdens de oorlog", vertelt een woedende moeder aan Ynet. "Om dan te gaan zeggen dat de blonde kinderen als Duitsers zijn, is echt te gek voor woorden."

Het ministerie van Onderwijs heeft het voorval veroordeeld en de lerares heeft zich ondertussen ook verontschuldigd. Een schoolpsycholoog zal nog een gesprek hebben met de kinderen die in de war werden gebracht door de gebeurtenis.

Belga
Foto AP