Barça ontsnapt aan uitschakeling, Bayern München makkelijk door

Print

Barça ontsnapt aan uitschakeling, Bayern München makkelijk door

FC Barcelona en Bayern München hebben zich vanavond geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Barça had het niet onder de markt tegen PSG, maar onder impuls van een sterk ingevallen Lionel Messi sleepten de Blaugrana toch een 1-1 gelijkspel uit de brand. Na de 2-2 van vorige week in Parijs genoeg voor de kwalificatie. In de andere wedstrijd van vanavond was Bayern München te sterk voor Juventus. De Duitse Rekordmeister won, net als vorige week, met 2-0.

Lionel Messi startte op de bank bij FC Barcelona. 'La Pulga' keek nagelbijtend toe hoe de bezoekers uit Parijs veruit de gevaarlijkste ploeg waren. In de eerste helft slaagden Ibrahimovic en co er echter niet in de doelkansen te verzilveren. In het begin van de tweede helft was het wel raak. Pastore rondde een snelle counter goed af, een stunt leek in de maak.

Barça-coach Vilanova aarzelde niet lang om Messi in het veld te brengen. De kleine Argentijn deed de wedstrijd meteen kantelen en zette Pedro op weg naar de 1-1. PSG probeerde nog, maar slaagde er niet meer in Valdes te bedreigen.Bayern stoomt door

Ook Bayern München plaatste zich vanavond voor de halve finales. De kersverse Duitse landskampioen was vorige week met 2-0 te sterk voor Juventus Turijn en zegevierde ook vanavond. In de Juventus Arena werd het 0-2. Mario Mandzukic en David Pizarro zorgden voor de doelpunten. Onze landgenoot Daniel Van Buyten startte in de basis bij de Duitsers, maar moest in de eerste helft vervangen worden met een oogblessure.

Gisteren schaarden ook Real Madrid en Borussia Dortmund zich al voor de laatste vier. Vrijdag wordt in Nyon geloot voor de halve finales.

ToMas
Foto's AP/Reuters