Man betrapt dief en biedt hem een job aan

Print
Man betrapt dief en biedt hem een job aan

Man betrapt dief en biedt hem een job aan

De Italiaan Paolo Pedrotti heeft in zijn woning een inbreker op heterdaad betrapt, hem bedreigd met een mes en laten arresteren door de politie. Toen hij echter besefte dat de dief werkloos was, bood hij hem een baan aan.

De dief was ervan overtuigd dat het gebouw waar Pedrotti woont, leegstond en brak er in om het koper van de elektriciteitsdraden te stelen. "Ik opende de deur en zag het silhouet van een man, die bang begon te roepen dat hij niets had gedaan", vertelt Pedrotti. Enkele minuten later was hij al gearresteerd.

Brief

De volgende dag kwam hij echter te weten dat de dief werkloos was en leefde van de invaliditeitsuitkering van zijn vrouw, die 250 euro per maand bedroeg. Daarop schreef hij de inbreker een brief. "Beste dief (...), ik wil je een voorstel doen. Na enkele uren in de gevangenis en enkele dagen huisarrest, wil ik je uitnodigen om naar mij te komen. Neem je grasmaaier mee en ik beloof je dat ik je 8 euro per uur zal betalen om het gras af te rijden. Neem ook zeker iemand mee als je wilt, want er zijn 50 flats die gekuist moeten worden."

De dief, een voormalige tuinman die na een ongeval geen zware inspanningen meer mocht doen, ging met veel plezier in op het voorstel.

Belga
Archieffoto