4 jaar cel voor agent die boetes liet vallen voor seks

De 45-jarige Jos G. uit Mol is door de correctionele rechtbank in Turnhout veroordeeld tot vier jaar effectief voor verschillende verkrachtingen en pogingen tot verkrachtingen. De politie-inspecteur negeerde de verkeersboetes van vrouwen in ruil voor seks. Jos G. is ook zijn burgerrechten kwijt voor tien jaar.

ikerremans

De motoragent van de politiezone Neteland moest zich verantwoorden voor twee verkrachtingen, een poging tot verkrachting en twee pogingen tot aanranding. Hij werd in oktober 2012 opgepakt na een banale verkeersovertreding van twee vrouwen uit Olen en Grobbendonk. Volgens de vrouwen had de agent hen geïntimideerd. Als de vrouwen seks met hem wilden, zou Jos G. hun boetes laten vallen.

Tijdens het onderzoek kwam er nog een klacht van een derde vrouw, maar zij stelde zich uiteindelijk geen burgerlijke partij.

Jos G. gaf toe dat hij seksueel contact had gehad met de vrouwen, maar hij beweerde dat ze zelf hadden geopperd om de zaak "in natura af te handelen". Volgens zijn advocaat was de agent slachtoffer van "een complot". "Een inspecteur binnen het korps heeft het onderzoek gestuurd en de operatie beschadiging ingezet", aldus de advocaat.

Archieffoto