Vader Jejoen ondervraagd door radicale groepering

Print
Vader Jejoen ondervraagd door radicale groepering

Vader Jejoen ondervraagd door radicale groepering

Dimitri Bontinck, de vader van de jonge Belgische Syriëstrijder Jejoen die zelf naar Syrië is getrokken op zoek naar zijn zoon, is dinsdagavond enkele uren lang vastgehouden door leden van een radicale groepering. Hij had gehoopt dat zij hem meer over de locatie van Jejoen konden vertellen. Dat heeft zijn advocaat Kris Luyckx woensdag verklaard aan de regionale televisiezender atv. Volgens Luyckx werd Bontinck ondervraagd om na te gaan of hij effectief op zoek is naar zijn zoon.

Toen Bontinck dinsdag in contact kwam met de groepering in kwestie, zou hij afgescheiden geraakt zijn van de twee journalisten waarmee hij op pad was. "Hij werd geboeid, kreeg een kap over zijn hoofd getrokken en werd vervolgens nogal hardhandig ondervraagd", zegt Luyckx. "Ze wilden nagaan of zijn verhaal, namelijk dat hij op zoek is naar zijn zoon, geen dekmantel was voor iets anders, zoals dat hij een spion zou zijn."

Na de ondervraging werd Bontinck volgens zijn advocaat opnieuw in vrijheid gesteld. Hij is voorlopig ook niet van plan om zijn zoektocht af te blazen en zou zelfs al een nieuw contact met een andere groepering hebben gelegd, in de hoop dat die misschien wel een aanknopingspunt kan bieden om Jejoen terug te vinden.

Dimitri Bontinck zou aan zijn advocaat eveneens hebben verklaard dat verschillende buitenlandse jongeren deel uitmaken van de groepering die hem vasthield.

Belga
Foto WH