Google investeert 300 miljoen in Bergens datacenter

Print
Google investeert 300 miljoen in Bergens datacenter

Google investeert 300 miljoen in Bergens datacenter

Google gaat 300 miljoen euro extra investeren in zijn datacenter bij Bergen. Dat heeft het bedrijf woensdag aangekondigd tijdens een bezoek van premier Elio Di Rupo.

De bouw van het datacenter zal op korte termijn 300 tot 350 tijdelijke jobs in de bouwsector opleveren. Over het aantal mensen dat bij google zelf aan de slag zal kunnen gaan, wil de internetgigant zich nog niet uitspreken. "Er zal gefaseerd extra personeel aangeworven worden in functie van de behoefte", aldus een woordvoerder.

De site in Baudour (Saint-Ghislain), nabij Bergen, huisvest één van de drie Google-datacenters in Europa. Na een eerste investering van 250 miljoen euro ging het in september 2010 van start. Met de extra 300 miljoen zal de site drie jaar later verdubbelen in oppervlakte. "De werken zijn net van start gegaan", kondigde hardware operations manager Freddy Bonhomme aan. De bouwwerken zullen 300 tot 350 tijdelijke jobs opleveren, klonk het.

Hoeveel duurzame jobs de extra investering oplevert, kan Google niet zeggen. "Dat hangt af van onze noden", preciseerde directeur van het datacenter Al Verney.

Belga

Foto: Reuters