Nachtje in de kou voor Bieber

Justin Bieber geeft vandaag zijn eerste van twee concerten in het Sportpaleis. De Canadese tienerster was twee jaar geleden al in Antwerpen en nu keert hij terug met zijn Believe-tour. Enkele diehard fans stonden gisteren om 9 uur 's morgens al te wachten.

fvandervreken

"We staan hier zo vroeg omdat we hopen nog een meet and greet te kunnen regelen, soms lukt dat", zeggen Kamyab Heydari (15) en zijn zus Bahareh (12) uit Deurne. "Jammer genoeg overnacht Justin in Brussel. Misschien hebben we morgen meer succes". Kamyab vindt niet dat Bieber enkel een meisjesidool is. "Ik heb veel van mijn vrienden overtuigd om Belieber te worden", luidt het. Kamyab is vooral fan van het nieuwe album Believe. "De muziek is volwassener en dat vind ik fijn".

Kamyab Heydari (15) en zijn zus Bahareh (12) uit Deurne.

Stormloop

Het Sportpaleis zelf heeft zich alvast voorbereid op een stormloop, want fans moeten binnen via de buitenste poorten naast de Lotto Arena om dan een parcours te volgen richting Sportpaleis. Ouders krijgen via de website info over hoe zij hun kinderen kunnen afzetten en ophalen.

Kimberly Willekens (17), Zarah Van Dyck (15), Audry Klompers (17) en Sharina Verdoodt (16) staan zonder ouders te wachten en ze lijken niet van plan hun plaatsje voor de poorten af te staan. "We hebben kaarten op het middenplein en willen helemaal vooraan staan. We hebben dekens meegenomen om de nacht hier door te brengen", vertelt Kimberly. Van slapen zal niet veel in huis komen. De koude nacht en de adrenaline om hun idool te zien, houden de meisjes wakker. Bieber is voor hen een ster omdat hij veel respect heeft voor zijn fans. "Via verschillende sociale media houdt hij ons op de hoogte over zijn doen en laten en dat vinden we fantastisch", zegt Audry. "Nu hebben wij enkele boodschappen voor hem op spandoeken geschreven, waaronder de vraag om zijn T-shirt uit te doen", lacht Audry.

.

Kimberly Willekens (17), Zarah Van Dyck (15), Audry Klompers (17) en Sharina Verdoodt (16)

FeVa

Foto's: Bert Hulselmans