E40 opnieuw volledig vrij na gaslek

Print

E40 opnieuw volledig vrij na gaslek

De E40 in Erembodegem is woensdag opnieuw vrijgemaakt in de richting van Brussel. Dat meldt de wegpolitie. Het gaslek dat ontstond bij de werken voor de plaatsing van geluidsschermen, heeft ervoor gezorgd dat de snelweg meer dan 30 uur versperd was in de richting van Brussel.

De E40 richting Brussel werd dinsdag kort voor 10 uur afgesloten voor alle verkeer. Het lek werd pas woensdag rond 12 uur gedicht. Het ging om een bijzonder complexe herstelling, met risico op grondverzakking en gevaar voor de veiligheid van de arbeiders. Rond 15 uur werd de linkerrijstrook vrijgemaakt in de richting van Brussel. De andere rijstroken werden om 17 uur vrijgegeven.

Drukke avondspits

Tijdens de avondspits wordt wel ernstige hinder verwacht. De omleidingen blijven van toepassing, maar de calamiteitenroute wordt opgeheven, meldt het Verkeerscentrum. Het verkeer richting Brussel moet niet langer de E40 verlaten in Aalst. De wachttijden in de richting van Brussel bedragen momenteel ongeveer een uur. In de andere richting staat er ook een file, voornamelijk een kijkfile.

Bestuurders die vanuit Gent naar Brussel rijden, kunnen nog altijd omrijden via de E17, N16 en de A12 naar Brussel. Het verkeer vanuit Gent naar Hasselt kan beter via Antwerpen.

Lees ook: Meer dan 60.000 bestuurders moesten omrijden door gaslek E40

Foto's Belga