Nederlands verzet tegen Belgisch wegenvignet

Print
Nederlands verzet tegen Belgisch wegenvignet

Nederlands verzet tegen Belgisch wegenvignet

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB begint een protestcampagne tegen de Belgische plannen om een wegenvignet in te voeren. Buitenlandse automobilisten moeten in de toekomst betalen om in België de weg op te mogen.

Volgens de ANWB gaat het daarbij ook om miljoenen Nederlanders, schrijven Het Laatste Nieuws en de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. Ons land wil vanaf 2016 geld innen met de invoering van het vignet. De opbrengsten zijn bedoeld voor wegenonderhoud. De ANWB wil dat de Nederlandse bevoegde ministers Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) bij hun Belgische collega's bezwaar aantekenen tegen het initiatief.

Volgens de automobilistenbond worden niet alleen vakantiegangers getroffen, maar ook mensen die dagelijks voor hun werk naar België gaan. Om haar protest kracht bij te zetten, heeft de ANWB een website geopend waarop reacties worden verzameld. Ook geeft de ANWB een indicatie van de prijs voor een vignet, namelijk 100 euro voor 1 jaar. Twee maanden en 10 dagen kosten 20 en 7 euro.

Belga

Foto: GPD