Mathijssen: "Beerschot staat er nu zelfs beter voor"

Maandagavond laat werd door de Belgische voetbalbond beslist om Beerschot in eerste aanleg geen licentie toe te kennen. De club gaat nog in beroep, maar goed nieuws is dit helemaal niet. Toch laten trainer Jacky Mathijssen, de technische staf en de spelersgroep zich niet uit hun lood slaan. “Dit verandert niets voor ons”, zegt Mathijssen.

jrosquin

De spelers van Beerschot leken zich gisteren weinig aan te trekken van het negatieve besluit van de Licentiecommissie. In de gutsende regen legde de kern een stevige training af. Het leek wel of er geen vuiltje aan de lucht was. “Wat verandert de beslissing van de Licentiecommissie voor ons? Niets”, zegt trainer Jacky Mathijssen. “Dit is voor niemand een verrassing. Het was zelfs een strategie van de club om zich te richten op een latere datum. Ook wij wisten dat het dossier van Beerschot onvolledig was. Dat is nooit een geheim geweest. Dit is het scenario waar iedereen van uitging.”

'Schitterende dag'

Mathijssen en co gingen gisteren dus gewoon over tot de orde van de dag. “Voor ons is de situatie nog steeds dezelfde. Of nee, tegenover maandag staan we er zelfs beter voor, want alle lonen zijn betaald. Eigenlijk is het een schitterende dag.” Enkele spelers bevestigden dat het loon van februari gisteren op hun rekening stond en ze kregen eveneens de garantie dat tegen vrijdag ook het loon van maart betaald zal worden.

“De komende periode moet iedereen binnen de club zijn stukje van de puzzel leggen”, zegt Mathijssen. “Op dat vlak ben ik blij dat deze jongens nog de klik kan maken eens ze de voetbalschoenen aantrekken. Je zag het vandaag (gisteren, red.) zelf op training: er stond geen aangeslagen groep op het veld. Iedereen was nog erg gretig. Dat druipt er vanaf. Er lopen geen jongens tussen die zeggen: ‘voor ons hoeft het niet meer’.”

Gert Gysen

Foto: GMAx Jacky Matthysen (met geel hesje) spreekt de spelersgroep toe