Basel kan net niet stunten bij Tottenham

Print

Basel kan net niet stunten bij Tottenham

FC Basel heeft een verdiende stunt net niet kunnen waarmaken in de kwartfinale van de Europa League. Tottenham Hotspurs zette een 0-2 achterstand nog om in een 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd. Chelsea won vlot met 3-1 van Rubin Kazan.

De opvallend sterke Zwitsers van Basel verbaasden Europa door bij de Engelse miljoenenclub Tottenham 0-2 voor te komen na 35 minuten, via Stocker en Frei. Tijd voor Tottenham, met Rode Duivels Jan Vertonghen en Moussa Dembele 90 minuten in de basis, om een versnelling hoger te schakelen. Adebayor tikte na wat geharrewar de 1-2 binnen. Scott Parker miste voor de rust nog op onwaarschijnlijke manier de 2-2. Vanop enkele meters voor een lege goal wist Parker de bal toch nog via de voet van een ploegmaat buiten het doelkader te spelen.

Een kwartier na rusten maakte Sigurdsson dan toch de 2-2, maar verder kwamen de Britten niet. Integendeel, Basel maakte nog het meest aanspraak op de overwinning. De Spurs kregen helemaal op het einde van de match nog wat extra tegenslag te verwerken. Topspits Gareth Bale sloeg bij een contact zijn voet lelijk om en werd kermend van de pijn van het veld gedragen. Mogelijk is de Welshe spits voor lange tijd uit.

Chelsea wint

Die andere Londense club in de kwartfinale van de Europa League, Chelsea wist zijn thuiswedstrijd wel te winnen. De Blues, zonder Eden Hazard in de basis, versloegen de Russen van Rubin Kazan met 3-1. De Spanjaard Fernando Torres was nog eens goed bij schot en maakte de eerste en de derde goal voor Chelsea. Moses scoorde de 2-0 voor Chelsea. De aansluitingstreffer van Kazan kwam van Natcho, vanop de penaltystip. Hazard mocht in de tweede helft nog even opdraven.

De derde Britse ploeg bij de laatste acht, Newcastle United, ging met 3-1 verliezen bij het Portugese Benfica Lissabon. Het Turkse Fenerbahçe won dan weer met 2-0 van het Italiaanse Lazio Roma.

Alle uitslagen:

  • Chelsea - Rubin Kazan 3-1
  • Tottenham Hotspur - FC Basel 2-2
  • Fenerbahçe - Lazio 2-0
  • Benfica - Newcastle 3-1

Foto's AFP
Foto boven: Gareth Bale trapt een vrijschop voor Tottenham
Foto onder: Fernando Torres viert een van zijn twee goals voor Chelsea