"Slechte wegmarking mogelijk oorzaak van busramp Sierre"

Print
"Slechte wegmarking mogelijk oorzaak van busramp Sierre"

Slechte wegmarking mogelijk oorzaak van busramp Sierre

Een slechte wegmarkering in de tunnel van het Zwitserse Sierre zou het busongeluk met de Vlaamse scholieren kunnen veroorzaakt hebben. Dat schrijft het Zwitserse blad L'Hebdo. Bij het busongeluk op 13 maart kwamen 28 mensen om het leven, onder wie 22 kinderen.

De wegmarkering signaleert het begin van een zijnis in de tunnel met een onderbroken witte streep. Deze Zwitserse markering gelijkt op de markering die elders op Europese wegen wordt gebruikt om een rijbaan aan te duiden die gereserveerd is voor trage voertuigen.

De Vlaamse chauffeur die gewend was aan het rijden op wegen met de Europese markeringen, kan de markering in Sierre hebben aangezien als een strook voor traag verkeer in plaats van een zijnis, schrijft het Zwitserse blad.

Volgens L'Hebdo zou deze hypothese een bepaalde verantwoordelijkheid leggen bij het Zwitserse federale agentschap voor de wegeninfrastructuur en bij de overheid van het kanton Wallis. Dat federale agentschap stelt dat "alles wettelijk in orde is met de wegmarkering".