Noorse scholen verplaatsen examens voor concert Justin Bieber

Print
Noorse scholen verplaatsen examens voor concert Justin Bieber

Noorse scholen verplaatsen examens voor concert Justin Bieber

Verschillende secundaire scholen in het westen van Noorwegen hebben hun examens verplaatst zodat fans van Justin Bieber naar het concert van het tieneridool kunnen gaan.

"We hebben besloten dat de examens een week later gehouden worden, hoewel we niet vinden dat een concert belangrijker is dan een schoolexamen", zei Roar Aasen, directeur van een van de vijf betrokken scholen in Alesund, donderdag aan de krant Aftenposten.

Meer dan honderd, voornamelijk vrouwelijke, leerlingen vroegen verlof, nadat ze tickets hadden gekocht voor een van de drie geplande concerten van Bieber. "Dat betekende dat de scholen in Alesund nieuwe examens voor hen zouden moeten organiseren", voegde Aasen er aan toe.

De Canadese popster heeft een grote fanbasis in Noorwegen en hij twitterde over de beslissing: "Geweldig. Scholen in Noorwegen verplaatsen hun examens zodat leerlingen naar concert Justin Bieber kunnen."

De drie concerten in Oslo van Bieber zijn uitverkocht en starten op 16 april. De politie in de hoofdstad is al gestart met de voorbereidingen omdat ze een grote toevloed van mensen verwacht. Ze adviseert dat mensen best niet met de auto naar het concert komen.

Volgens Aftenposten hebben Noorse tienermeisjes ziekte en depressie geveinsd en zelfs met zelfmoord gedreigd om een ticket te bemachtigen. De concertorganisatoren hebben zowat honderd van zulke e-mails naar de politie, kinderbescherming en het Rode Kruis gestuurd.

Belga
Foto AFP