Namen van belastingontduikende Belgen toch niet verspreid

Print
Namen van belastingontduikende Belgen toch niet verspreid

Namen van belastingontduikende Belgen toch niet verspreid

De door Le Soir voor donderdagavond aangekondigde publicatie van Belgische belastingontduikers blijft voorlopig beperkt tot enkele intialen van "gewone" Belgen. Le Soir-journalist Alain Lallemand kondigde eerder donderdag aan dat Antwerpse diamantairs bij de voornaamste betrokkenen zijn op de lijst met offshore-bedrijven en particulieren op belastingparadijzen.

Onderzoeksjournalisten van het "International Consortium of Investigative Journalists" (ICIJ) uit Washington kwamen de gegevens op het spoor van tienduizenden offshore-bedrijven op belastingparadijzen, waaronder een honderdtal Belgische.

Donderdagavond schrijft Le Soir dat enkele Belgen bevestigd zouden hebben en anderen niet bereikbaar waren. Zo zei een desgevraagde zelfstandige uit Merelbeke dat hij "het wel degelijk is, maar dat de onderneming niet meer bestaat en in feite nooit bestaan heeft". Ook een bedrijfsleider uit Ukkel bevestigde. Verder haalt de krant de initialen aan van een zekere SVDB uit Brakel, FT uit Koksijde, M uit Antwerpen, GI uit Antwerpen, WD uit Schoten en JVV uit Zottegem. Daarnaast zouden er ook personen op de lijst staan uit onder meer Hannuit, Dinant, Waterloo en Elsene. Volgens de krant "Belgen met comfortabele maar geen uitzonderlijke inkomens".

Belga

Foto: PN
Beeld van de website van Le Soir

Lees ook: "Antwerpse diamantairs bij voornaamste betrokkenen"
en ook: Gegevens van 130.000 belastingontduikers uitgelekt