Lance Armstrong mag niet deelnemen aan zwemwedstrijd

Print
Lance Armstrong mag niet deelnemen aan zwemwedstrijd

Lance Armstrong mag niet deelnemen aan zwemwedstrijd

De Internationale Zwemfederatie FINA heeft donderdag in een persbericht laten weten dat Lance Armstrong dit weekend niet mag meedoen aan de Masters South Central Zone Swimming Championships in het Texaanse Austin.

De United States Masters Swimming (USMS), organisator van het zwemevent, had in eerste instantie besloten dat Armstrong ondanks zijn levenslange schorsing door het Amerikaanse antidopingagentschap USADA toch mocht meedoen aan het evenement. De USMS zou namelijk andere dopingregels hanteren dan het USADA.

In een persbericht meldt de FINA donderdag dat de federatie een brief heeft gestuurd naar de USMS met de uitdrukkelijke vraag om Armstrong niet aan de competitie in Austin te laten deelnemen. De FINA stelt dat de dopingcode door alle FINA-leden moet gerespecteerd worden.

Dopingzondaar Armstrong, die na zijn actieve wielercarrière ook al aan triatlons deelnam, werd door het USADA in augustus levenslang geschorst voor alle sportwedstrijden waar de wereldantidopingcode gehanteerd wordt.

Belga
Foto AFP