Parket bevestigt celstraf Roger Lukaku

Roger Lukaku, de vader van Rode Duivel Romelu Lukaku en Anderlecht-speler Jordan Lukaku, heeft een gevangenisstraf van 15 maanden opgelopen voor partnergeweld en verblijft naar aanleiding van die veroordeling in de gevangenis van Vorst. Dat bevestigt het Brusselse parket.

jrosquin

Volgens het parket is de kans wel bijzonder groot dat het om een veroordeling bij verstek gaat en dat Lukaku, zelf ook ex-voetballer, nog verzet kan aantekenen.

De 45-jarige Roger Lukaku werd veroordeeld naar aanleiding van een incident dat zich voordeed op 11 januari 2012 in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. De ex-voetballer van onder meer RFC Seraing en Germinal Ekeren kreeg toen slaande ruzie met zijn partner, die niet de moeder van Romelu en Jordan is. Daarbij zou hij de vrouw meerdere malen geslagen hebben en in de kofferbak van zijn wagen hebben opgesloten. De politie moest tussenbeide komen om haar te bevrijden.

Het slachtoffer diende klacht in tegen Roger Lukaku en die werd in verdenking gesteld maar niet aangehouden. Op 4 maart veroordeelde de Brusselse correctionele rechtbank hem tot 15 maanden cel, waarna hij geseind werd en op vrijdag 29 maart kon opgepakt worden.

Veroordeling bij verstek

"Vermoedelijk gebeurde de veroordeling bij verstek en beval de rechtbank zijn onmiddellijke aanhouding", zegt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur. "Dergelijke veroordelingen worden anders meestal niet zo snel uitgevoerd."

In dat geval kan Roger Lukaku verzet aantekenen en moet de correctionele rechtbank zich opnieuw over de zaak buigen.

Belga

Foto: Belga

Lees ook: Celstraf van 15 maanden voor vader Lukaku

Bekijk de reportage van vtm: