Terreuralarm rond Brussels justitiepaleis blijft gelden

Het verhoogde terreuralarm dat sinds eind vorige week van kracht is rond het Brusselse justitiepaleis, aan het Poelaertplein, en de kazerne van de federale politie in Etterbeek, blijft nog een tijdlang gelden. Dat meldt VTM NIEUWS en wordt bevestigd door het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken.

jrosquin

Aanleiding voor het alarm is de vondst van een lijst met namen van magistraten en politiemensen bij de neergeschoten terreurverdachte Hakim Benladghem.

Benladghem werd vorige week neergeschoten op de A8 in Aat toen hij zich verzette tegen zijn arrestatie door de speciale eenheden van de federale politie. De man maakte het voorwerp uit van gerechtelijke onderzoeken in België en Frankrijk en bij een huiszoeking in zijn woning in de Anderlechtse Hoffelijkheidsstraat vonden speurders een indrukwekkend wapenarsenaal, munitie en explosieven.

Magistraten geviseerd?

In de flat lag echter ook een lijst met namen van magistraten en politiemensen die zich met zijn dossier hadden beziggehouden. Gevreesd wordt dat Benladghem niet alleen handelde en dat zijn kompanen het nu zouden kunnen gemunt hebben op de mensen wier naam op die lijst voorkomt.

Op basis van die gegevens had OCAD, het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging, het terreuralarm verhoogd voor het Brusselse justitiepaleis, de gebouwen van het Brusselse parket en het federaal parket en de kazerne van de federale politie. Dat terreuralarm is voor onbepaalde tijd verlengd. "De situatie is niet gewijzigd", klinkt het bij het Crisiscentrum.

Belga

Foto: Belga Verhoogde veiligheidsmaatregelen in Etterbeek