"Noord-Zuid wordt eerste SALK-test voor Vlaamse regering"

Print
"Noord-Zuid wordt eerste SALK-test voor Vlaamse regering"

Noord-Zuid wordt eerste SALK-test voor Vlaamse regering

De burgemeesters van de Noord-Limburgse gemeenten zijn niet blij met de beslissing van de Raad van State om de plannen voor de Noord-Zuidverbinding te vernietigen. Ze roepen de Vlaamse regering op om toch zo snel mogelijk een decreet op basis van de huidige plannen in te dienen in het Vlaams parlement. Dat laten ze weten in een gezamenlijk persbericht.

De burgemeesters verwijzen naar het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK). "Daarin komt de Noord-Zuid als één van de allerbelangrijkste dossiers naar boven voor de verdere economische ontwikkeling van Limburg en Noord-Limburg", klinkt het. "Bij gebrek aan een snelle realisatie van de verbinding is een economische achteruitgang onafwendbaar en heeft dit effect op heel Vlaanderen. De eerste test voor de Vlaamse regering over de ernst van het SALK-rapport zal meteen ook de belangrijkste zijn."

De Raad van State vernietigde de plannen voor de Noord-Zuidverbinding eerder deze week omdat de weg beschermde natuurgebieden zou beschadigen. Bevoegd minister Hilde Crevits (CD&V) zegde al dat de Noord-Zuid een noodzakelijke verbinding blijft en heeft aan haar advocaten gevraagd welke stappen mogelijk zijn.

ToMas
Foto DD: op het oude tracé tussen Hechtel en Helchteren staan er dagelijks lange files.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio