"Hotel vergiftigde zwerfhonden na klacht over overlast"

Print
"Hotel vergiftigde zwerfhonden na klacht over overlast"

Hotel vergiftigde zwerfhonden na klacht over overlast

Een hotel in Djerba, Tunesië heeft loslopende honden vergiftigd nadat een vrouw die er verbleef bij de directie was gaan klagen voor overlast. Strandbezoekers stelden vast dat de dieren er zieltogend lagen te sterven. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Jerry Walgraef en zijn vriendin Els Kimpe gaven de zwerfhonden en hun pups elke dag wel wat te eten. "Wij hebben er ons al die tijd kostelijk mee geamuseerd, net als tientallen andere toeristen", vertelt Jerry. "Ze waren heel lief, we gaven hen wat voedsel en elke dag kwamen ze terug. Maar toen heeft een Luxemburgse vrouw blijkbaar bij de hoteldirectie geklaagd hebben over de dieren", aldus Walgraef.

"Vaccinatie"

Plots leken de honden verdwenen. Het Seabel Rym Beach Club-hotel waar het koppel verbleef, zei dat de honden waren meegenomen voor vaccinatie. Niet veel later ontdekte een buurtbewoner de stervende en dode honden. Alles wijst op vergiftiging.

"De pups hebben we nooit meer gezien. Uiteindelijk hebben we nog drie dieren kunnen redden. Met een 30-tal toeristen zijn we aan de hotelbalie gaan protesteren bij de directie. Als die honden al overlast bezorgden, waren er andere middelen geweest om ze te verwijderen."

Overlast

Volgens Hans Vanhaelemeesch van touroperator Jetair hebben een aantal klanten effectief geklaagd over overlast die de dieren zouden veroorzaakt hebben. "Dit hebben wij ook gemeld aan de hoteldirectie en gevraagd hoe zij dit kon oplossen. Maar het spreekt vanzelf dat dit op een diervriendelijke manier moet gebeuren. Maar voor wij iemand met de vinger wijzen, willen wij weten hoe alles juist in elkaar zit."

MCe
Archieffoto