Infovergadering Nacht v/d Hoegaarden stelt bewoners gerust

Print
Infovergadering Nacht v/d Hoegaarden stelt bewoners gerust

Infovergadering Nacht v/d Hoegaarden stelt bewoners gerust

Kortessem -
Op zaterdag 27 april heeft de 23ste editie plaats van 'De Nacht v/d Hoegaarden' (NvdH). De fuif heeft, dit jaar plaats in een weide langs de Kapelstraat naast de voetbalterreinen van Kortessem VV, de locatie van vorig jaar. Om de bewoners in de omgeving gerust te stellen lichtte de leiding hun organisatie toe tijdens een bewonersvergadering.

Vanaf Kortessem-centrum tot aan de feesttenten geldt een verkeersplan.
Gratis bussen rijden de bezoekers vanuit Kortessem en de omliggende gemeenten naar het feestadres. Voor de ouders, die hun kinderen aan de feestlocatie willen afzetten is er een kiss&ride zone. Er is ook een grote fietsstalling voorzien.

Voor geluidsoverlast hoeven de bewoners ook niet te vrezen. In elke van de 3 tenten zorgt een geluidsbegrenzer dat alles beneden 100 decibels blijft.
Indien een geluidsbegrenzer niet goed zou werken zorgt een limiter dat het geluid toch beneden de toegelaten limiet blijft.

Voor de feestgangers zelf werden er 4500 oordopjes aangekocht. Op een groot scherm kan het publiek op het terrein de geluidsnorm zelf vast stellen Naast de politie heeft de organisatie 13 erkende bewakingsagenten in dienst, die opereren in en rond het feestterrein.

De Nacht van de Hoegaarden is, sinds jaar en dag, een gevestigde waarde in het Limburgs fuiflandschap. Gegroeid vanuit 1 tentje in het kasteelpark de 'Fauconval' is het nu een evenement geworden dat jaarlijks meer dan 4500 fuifgangers over de vloer krijgt.
De unieke sfeer en de gevarieerde muziekstijlen verdeeld over 3 tenten verzekeren een magische nacht vol ambiance en plezier. Twaalf DJ's en een Live band zorgen verdeeld over 3 zones voor een All-round, '70-'80-'90 en Dubstep/DnB feest.

Dit jaar kruidt Star Flavour het '70-'80-'90- podium met live muziek. In de Junkilectrix tent maakt de eerste internationale artiest op NvdH zijn opwachting en voor het mainpodium wacht een bijzondere verrassing.

Francis Croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio