Uitzendsector voorspelt tot 40.000 minder vakantiejobs

Print
Uitzendsector voorspelt tot 40.000 minder vakantiejobs

Uitzendsector voorspelt tot 40.000 minder vakantiejobs

Er zullen deze zomer 20.000 tot 40.000 minder studentenjobs zijn dan vorig jaar. Dat zegt Federgon, de federatie van uitzendkantoren. De oorzaak is de economische crisis.

Veel studenten zullen deze zomer flink hun best moeten doen om een vakantiejob te vinden. “We merken dat het aantal uitzendkrachten maand na maand afneemt. Op basis van die algemene trend en een bevraging van onze leden voorspellen we voor de komende zomer een daling van het aantal studentenjobs met 5 à 10%”, zegt Paul Verschueren, directeur van de economische dienst van Federgon. Het aantal studentenjobs zou daarmee kunnen terugvallen van 400.000 naar 360.000 à 380.000.

Al moeten de studenten nu ook niet beginnen wanhopen. “Vorig jaar steeg het aantal studentenjobs over het hele jaar met 3%. Die stijging had wellicht te maken met het feit dat studenten door een nieuwe maatregel sinds vorig jaar langer mogen werken. Maar dat effect speelt minder in de zomer.”

Het verlies van studentenjobs zal zich vooral in de technologiesector laten voelen. “Daar is de crisis groot. In warenhuizen en horecazaken zal de daling van het aantal studentenjobs wellicht minder groot zijn”, zegt Paul Verschueren.

CWIL

Archieffoto Bert Hulselmans