Bankencrisis doet verkoop van brandkasten fors stijgen

Print
Bankencrisis doet verkoop van brandkasten fors stijgen

Bankencrisis doet verkoop van brandkasten fors stijgen

De financiële crisis doet de verkoop van brandkasten stijgen. Verkopers spreken van een verdubbeling van de maandverkoop in vergelijking met vorig jaar. Steeds meer mensen verliezen het vertrouwen in de banken.

Uit een rondvraag blijkt dat steeds meer mensen brandkasten kopen in plaats van hun geld op te potten op de bank. "Dit jaar verkopen we elke maand ongeveer dubbel zo veel brandkasten aan particulieren dan vorig jaar", zegt Alain Bosny (foto) van Antwerp Security.

"Ik vraag niet aan al mijn klanten waarom ze een brandkast willen kopen, maar vaak hoor ik dat het is omdat spaarrekeningen toch niets meer opbrengen. En ook om aan geld te kunnen dat anders door een overlijden zou kunnen worden geblokkeerd. Vaak gaat het ook om mond-aan- mondreclame. Klanten vertellen wel eens dat ze een brandkast kopen omdat een vriend of kennis."

Volgens Alain Bosny zijn het lang niet alleen oudere mensen die brandkasten kopen. "Het gaat om verschillende leeftijden. We verkopen brandkasten van 150 euro tot 3000 euro."

CWil

Foto Bert Hulselmans