Lefevere ongemeen scherp voor zijn falende ploeg

Geen blije gezichten aan de bus van Omega Pharma-Quick-Step na de tweede plaats van Mark Cavendish in de Scheldeprijs. Grote baas Patrick Lefevere stak zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken en spaarde zijn troepen niet. "De oplossing? Een paar nieuwe renners zoeken voor volgend jaar", wond Lefevere er geen doekjes om.

drombouts

"Ongeveer alles ging fout", opende Lefevere zijn analyse. "Alles wat Fitte Wilfried Peeters zegt, doen ze omgekeerd. Schrik om te falen. En het is niet de eerste keer dit seizoen, hé. De trein staat er gewoon niet, dat is het minste wat je kan stellen. Die ritzege van Mark in De Panne bijvoorbeeld kwam er gewoon omdat het een heel lastige spurt was."

Lefevere spaarde niemand. Ook Cavendish zelf kreeg een vermanend vingertje. "Mark had toch ook kunnen zeggen dat we op zeventien kilometer van de aankomst nog niet aan de leiding moesten fietsen. Dat was veel te vroeg en nergens nodig voor. En in de spurt zelf mag je toch van een aantal jongens iets verwachten. We hebben gewoon te weinig jongens met ballen."

Kortom, Lefevere besefte in Schoten dat hij een personeelsprobleem heeft. En een ontevreden Cavendish, daar wordt niemand gelukkig van. "Misschien moet ik komend seizoen gewoon een stel nieuwe renners aantrekken", klonk het.

"Een paar mensen moeten dringend beseffen dat het anders moet", klonk het. "Wie schrik heeft, moet niet voor Omega Pharma - Quick-Step rijden maar voor Accent Jobs. En neen, Tom Boonen is niet de oplossing. Hem moet je hierbuiten laten."

GVDL

Foto Photo News

Meer over Patrick Lefevere