Food

Kamagurka gaat samenwerking aan met Sergio Herman

Print

Kamagurka gaat samenwerking aan met Sergio Herman

Sergio Herman ziet koken op topniveau als een vorm van kunst. Daarvan getuigt zijn laatste samenwerking met cartoonist-schilder Kamagurka.

De samenwerking ontsproot uit een restaurantbezoekje van Kamagurka aan Oud Sluis. "In zijn restaurant lag een boekje klaar op tafel met wat uitleg en de plek om zelf notities en schetsen te maken. Dat vond ik geweldig: op restaurant pen ik altijd graag mijn indrukken neer en bij Sergio heb ik dat meteen uitgebreid gedaan. Alleen: naarmate de avond en de wijnen vorderden, maakte ik alsmaar minder aantekeningen en op het einde vergat ik zelfs mijn boekje. Een dag later mailde Sergio me dat hij het teruggevonden had en graag met me wilde samenwerken", vertelt Kamagurka in Het Laatste Nieuws.

Sergio Herman bleek zo onder de indruk te zijn van Kama's smaakbeschrijvingen dat hij vond dat er wel iets mee moest gebeuren. Een jaar later komt er de 'Kama-Box' uit voort. "Een dessertbox die de tafelgasten ter afsluiting van het grote menu voortaan bij de koffie krijgen. Van in het begin stond vast dat ik een dessert zou bedenken. Maar dat de ontwikkeling zo lang duurde, komt door het perfectionisme van Sergio en mezelf. Hij heeft me uitgevraagd naar mijn favoriete smaken, maar dat was een hele klus. Eigenlijk ben ik, behalve fruit en zwarte chocolade, geen dessertman. Ik schakel liever meteen over naar de calvados."

Photo News

Niet te missen