Zege voor Van Buyten, geblesseerde Messi ziet PSG gelijkmaken

In de heenwedstrijden van de kwartfinales in de Champions League heeft Bayern München in eigen huis Juventus geklopt met 2-0. Paris Saint-Germain kon op het nippertje nog een 2-2 uit de brand slepen thuis tegen FC Barcelona dat Lionel Messi zag uitvallen met een hamstringblessure.

drombouts

Daniël Van Buyten vormde met ex-Standardspeler Dante het centrale duo achterin bij Bayern en zag Alaba zijn ploeg al in de eerste minuut op voorsprong brengen.

Müller zorgde op het uur voor de 2-0 eindstand tegen Juventus zodat de Duitsers met vertrouwen kunnen toeleven naar de terugwedstrijd volgende week. Bayern verkeert in bloedvorm. Het won het afgelopen weekend met 9-2 van Hamburg en kan zaterdag al landskampioen worden.

PSG-Barça 2-2

Messi bracht FC Barcelona in de 38ste minuut op voorsprong op bezoek bij PSG. Maar de Argentijn blesseerde zich kort voor rust bij een schot richting doel. Hij bleef tijdens de pauze in de kleedkamers en werd vervangen door Cesc Fabregas.

"Lionel Messi heeft een blessure aan zijn rechter hamstrings opgelopen. Woensdag zal hij medische tests ondergaan om de ernst van de blessure in te schatten", tweette Barça. Het is nog niet duidelijk hoe lang 'Leo' buiten strijd is.

Messi zag vanop de bank hoe Zlatan Ibrahimovic tien minuten voor tijd gelijkmaakte, hoe ploegmaat Xavi vlak voor tijd een strafschop verzilverde en Matuidi diep in de blessuretijd nog de 2-2 op de borden zette voor de uitzinnige toeschouwers in Parijs.