Boonen: "Roubaix op tv volgen te pijnlijk"

Print
Boonen: "Roubaix op tv volgen te pijnlijk"

Boonen: Roubaix op tv volgen te pijnlijk

Tom Boonen (Omega Pharma-Quick-Step) zit zondag niet voor de televisie voor de Helleklassieker Parijs-Roubaix. Dat zei de Belgische kampioen dinsdag op vtm.

Boonen kwam zondag na amper 19 km ten val tijdens de Ronde van Vlaanderen en moest meteen opgeven. Hij werd naar het ziekenhuis van Roeselare overgebracht, waar blessures aan heup en knie werden vastgesteld. De Kempenaar kan een tijdje niet fietsen en moet passen voor Parijs-Roubaix, een wedstrijd die hij al vier keer won (2005, 2008, 2009 en 2012).

"Het was al niet leuk om de finale van de Ronde van Vlaanderen op televisie te moeten kijken. Ik denk dan ook niet dat ik naar Parijs-Roubaix zal kijken. Dat is te pijnlijk. De zondagen van de Ronde en Roubaix zijn voor mij de twee leukste dagen van het jaar en mijn seizoen staat of valt ook een beetje met die twee koersen", aldus Boonen.

Fietsen zit er de eerste dagen overigens nog niet in voor de renner. "Zo'n valpartij als zondag is niet voor herhaling vatbaar. Ik kwam tegen een paaltje terecht en stond meteen stil."

Foto Photo News