Opnieuw Belg omgekomen in Syrië?

Print
Opnieuw Belg omgekomen in Syrië?

Opnieuw Belg omgekomen in Syrië?

Buitenlandse Zaken probeert via de ambassades van Amman (Jordanië), Beiroet (Libanon) en Ankara (Turkije) bevestiging te krijgen van het bericht dat er opnieuw een Belg zou omgekomen zijn bij gevechten in Syrië. "Maar voorlopig lijkt het zeer moeilijk om hiervan bevestiging te krijgen", zegt Joren Vandeweyer, woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

Volgens het Syrische persagentschap Sana is bij de burgeroorlog in Syrië een tweede Belg om het leven gekomen. Het slachtoffer zou lid zijn geweest van een groep rebellen die in de buurt van de stad Latakia werd uitgeschakeld door het Syrische leger.

Overvallen

Volgens het persagentschap is het Belgische slachtoffer Ahmad Stevenberg. Hij zou zich, volgens Sana, samen met andere rebellen schuldig hebben gemaakt aan plunderingen en overvallen.

Eerder raakte al bekend dat de bekeerde moslim Sean Pidgeon (23) uit Laken om het leven kwam tijdens een vuurgevecht in Syrië. De Belgisch-Congolese man was samen met zijn vriend Sami Djedou (23) in november naar Syrië getrokken. In het weekend van 23 maart sneuvelde Sean Pidgeon op het slagveld. Het was de moeder van Sami die het slechte nieuws telefonisch had gemeld.

"De oorlogssituatie op het terrein maakt het bijzonder moeilijk om het bericht over een nieuw Belgisch slachtoffer in het conflict te verifiëren", zegt Joren Vandeweyer van Buitenlandse Zaken. "Onze ambassade in Damascus is gesloten, maar onze ambassades in Amman, Beiroet en Ankara zijn nu ingeschakeld om informatie in te winnen."

Belga

Foto Reuters