Hoofdverdachte moordzaak Schellebelle vrijgelaten

Print
Hoofdverdachte moordzaak Schellebelle vrijgelaten

Hoofdverdachte moordzaak Schellebelle vrijgelaten

In de zaak rond de moord in het Oost-Vlaamse Schellebelle komt Prosper V., de hoofdverdachte en vader van het slachtoffer, vrij onder voorwaarden. Dat vernam Belga uit goede bron en wordt bevestigd door het Gentse parket-generaal.

Slachtoffer Eddy V. werd op 11 juli 2011 doodgeschoten op de oprit van de woning van zijn vader in de Hekkergemstraat in Schellebelle. De 73-jarige Prosper V. (foto) wordt ervan verdacht samen met andere familieleden en kennissen het plan beraamd te hebben zijn zoon te vermoorden. De twee schutters in de zaak, David C. en Sabrina V., hebben bekentenissen afgelegd.

De zaak is nog niet verwezen naar het hof van assisen. Prosper V. komt dus vrij in afwachting van zijn proces. De raadkamer in Dendermonde had vorig jaar drie keer op rij beslist dat de man vrij kon komen onder voorwaarden, maar het parket ging telkens in beroep tegen die beslissing en kreeg telkens gelijk.

De raadkamer in Dendermonde verlengde twee weken geleden de aanhouding van Prosper V., maar de verdediging was daartegen in beroep gegaan. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling oordeelde dinsdagnamiddag dat Prosper V. onder voorwaarden vrijkomt. Volgens zijn advocaat Kristiaan Vandenbussche, die nog niet op de hoogte was van de beslissing, kan Prosper V. vermoedelijk dinsdag rond 18 uur de gevangenis van Gent verlaten.

Belga