Limburg ontgoocheld over uitstel noord-zuidverbinding

Print
Limburg ontgoocheld over uitstel noord-zuidverbinding

Limburg ontgoocheld over uitstel noord-zuidverbinding

Quasi heel Limburg is ontgoocheld dat de Raad van State met juridische bezwaren de realisatie van de noord-zuidverbinding in de provincie blokkeert. Zowel werkgevers als werknemers zeggen in een gezamenlijke reactie dat ze erg ontgoocheld zijn dat deze levensnoodzakelijke verkeersader opnieuw vertraging oploopt.

De Limburgse sociale partners, waaronder de grote werkgeversorganisaties, de vakbonden en de Boerenbond, zijn het er roerend over eens dat de beslissing van de Raad van State om de ruimtelijke uitvoeringsplannen voor de noord-zuidverbinding te vernietigen, erg ongelegen komt.

"Groot draagvlak"

Net nu er een groot maatschappelijk draagvlak is over het tracé en zowel de timing als de financiering al zijn vastgelegd, vrezen de sociale partners dat het project nog maar eens grote vertragingen zal oplopen, wat vanuit economisch oogpunt een flinke streep door de rekening betekent.

"De realisatie van de noord-zuidverbinding is cruciaal voor Limburg, wat recent nog eens naar voor is gekomen in het nieuwe reconversieplan voor Limburg (SALK)", aldus de sociale partners in een verklaring.

Economisch

"Dit project is niet alleen een wens van de overgrote meerderheid van de Limburgse bevolking, maar ook essentieel voor de verdere economische ontwikkeling van de provincie. Zeker na de aankondiging van de sluiting van Ford Genk is de aanleg van de Noord-Zuid van het grootste belang om Limburg alle kansen te bieden op een welvarende toekomst."

De sociale partners willen nu heel snel aan tafel gaan zitten met de bevoegde ministers Hilde Crevits (CD&V) en Philippe Muyters (N-VA).

Lees ook: Raad van State vernietigt plan Limburgse noord-zuidverbinding

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio