Raad van State vernietigt plan Limburgse noord-zuidverbinding

Print
Raad van State vernietigt plan Limburgse noord-zuidverbinding

Raad van State vernietigt plan Limburgse noord-zuidverbinding

Houthalen-Helchteren - De Raad van State heeft het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan vernietigd voor de nieuwe omleidingsweg van de Limburgse noord-zuidverbinding.

Milieuverengingen hadden de plannen aangevochten. De bevoegde Vlaamse ministers Hilde Crevits (CD&V) en Philippe Muyters (N-VA) laten het arrest onderzoeken en zullen dan bekijken welke stappen ondernomen kunnen worden.

Omleidingsweg

De noordzuidverbinding is een belangrijke verkeersader in Limburg. Een nieuwe omleidingsweg met 2X2 rijstroken moet het verkeer uit de dorpskernen van Houthalen en Helchteren houden en de verkeersdoorstroming verbeteren.

Omdat de weg door natuurgebied loopt, stapten enkele milieuverenigingen naar de Raad van State, waar ze hun slag thuishaalden. De werken lagen al stil omdat de Raad van State de plannen al geschorst had.

Analyse attest

"We betreuren het arrest van de Raad van State. Aan onze raadslieden is gevraagd om een analyse te maken van het vernietigingsarrest en om een manier uit werken waarop er geremedieerd kan worden. Op basis hiervan zal dan bekeken worden welke verdere stappen er genomen kunnen worden".

"Voor de Vlaamse regering blijft de aanleg van de noord-zuid verbinding noodzakelijk, zowel voor de doorstroming, de leefbaarheid als de verkeersveiligheid", reageren de ministers Muyters en Crevits.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio