Norovirus uitgebroken in Antwerps ziekenhuis

Print
Norovirus uitgebroken in Antwerps ziekenhuis

Norovirus uitgebroken in Antwerps ziekenhuis

In het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen zijn twaalf mensen besmet geraakt met het norovirus. Twee van hen zijn er erg aan toe. Dat meldt vtm dinsdag en wordt bevestigd door het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA).

Zondagnamiddag kregen een aantal patiënten op de afdeling geriatrie last van buikloop. Twaalf personen worden in quarantaine gehouden. Twee van hen hebben lichte uitdrogingsverschijnselen.

Het virus veroorzaakt hevige diarree en maagklachten, en kan vooral bij oudere mensen erg gevaarlijk zijn. "Omdat het zo overdraagbaar is, is de standaardprocedure dat we de afdeling in kwestie afsluiten", zegt ZNA-woordvoerster Renée Willems. "Er komen dus geen nieuwe patiënten meer bij en de getroffen patiënten mogen voorlopig geen bezoek ontvangen."

In theorie zou het virus na een quarantaineperiode van vijf dagen bedwongen moeten zijn. Tot dan kan het Stuivenbergziekenhuis voorlopig geen nieuwe patiënten meer opnemen in de afdeling, die normaal gezien een capaciteit van zowat 24 personen heeft.

Enkele weken geleden raakten in een woonzorgcentrum in Hasselt ook al een twintigtal bewoners besmet met het virus.

Bekijk hier de vtm-reportage:

Archiefbeeld Dirk Kerstens