Universiteit Antwerpen graveert logo op menselijk haar

Naar aanleiding van het National Geographic-programma 'Behind The Science', haalde de Universiteit Antwerpen een opmerkelijke stunt uit. Medewerkers van het instituut slaagden er in om het logo van de Universiteit te graveren op een menselijk haar.

sstoffels

De aflevering van deze week staat in het teken van de atomen. 'Tussen de atomen' vertelt het verhaal van Titan, de krachtigste elektronenmicroscoop ter wereld. De Universiteit Antwerpen beschikt over een exemplaar van dit wonderbaarlijke staaltje technologie. In deze aflevering zullen onderzoekers verder ingaan op de atomenleer. Elk object op deze aardbol is namelijk opgebouwd uit miljoenen atomen, die onzichtbaar zijn voor het blote oog. Titan is in staat om deze atomen miljoenen keren te vergroten.

Om deze aflevering wat luister bij te zetten, waagde de universiteit zich aan een opmerkelijke reclamestunt. Ze slaagden er namelijk in om hun logo op een menselijk haar te graveren en het geheel duizenden keren te vergroten. Het resultaat ziet u op bovenstaande foto.

Bekijk hieronder de trailer van 'Tussen de atomen':

Foto Universiteit Antwerpen

Beelden National Geographic

Meer over Universiteit Antwerpen