Guus Meeuwis en co maken tekst voor Nederlands "Koningslied"

Print
Guus Meeuwis en co maken tekst voor Nederlands "Koningslied"

Guus Meeuwis en co maken tekst voor Nederlands Koningslied

De Nederlandse zanger Guus Meeuwis gaat zich samen met Acda en De Munnik en Daphne Deckers storten op de tekst van het "Koningslied" voor het toekomstige koningskoppel Willem-Alexander en Máxima. Ze doen dat samen met John Ewbank, die ook de muziek bij het lied heeft gecomponeerd. Dat maakte de organisator, de Nederlandse zender Radio 2, dinsdag bekend.

De tekstschrijvers maken het nummer aan de hand van de mooiste en best passende bijdragen van de bevolking. Iedere Nederlander kan tot 10 april via de website www.hetofficielekoningslied.nl een zin aanleveren over wat hun droom is voor het land. De definitieve versie van het Koningslied wordt op 22 april bekendgemaakt.

Cadeau

Het lied wordt op 30 april gezongen als cadeau voor Willem-Alexander en Máxima. In het Rotterdamse Ahoy vindt die avond het meezingconcert "Samen voor Oranje" plaats waar artiesten en andere belangstellenden het nummer ten gehore brengen. De nieuwe koning en koningin kunnen dit via een groot scherm rechtstreeks volgen, voorafgaand aan de rondvaart over het Amsterdamse IJ.

Belga
Archieffoto