Keeper kopt gelijkmaker binnen (video)

Print
Met een gelijkmakende kopbal in de blessuretijd was doelman Philipp Tschauner van de Duitse tweedeklasser St Pauli Hamburg de held in het 2-2 gelijkspel bij Paderborn. Een opsteker voor de 27-jarige doelman want twee weken geleden brak hij nog drie ribben van zijn trainer Michael Frontzeck bij een trainingsongeluk.

St Pauli stond 2-1 achter in het duel in de Duitse tweede klasse, tot Tschauner in de blessuretijd besloot mee naar voren te trekken. Met een rake kopbal op een corner was hij de matchheld.

"Als doelman vraag je je altijd af hoe het voelt om te scoren. Nu weet ik het. Dit is mijn eerste doelpunt, ik krijg er tranen van in mijn ogen", zei hij.

Twee weken geleden botste Tschauner tijdens een trainingspartijtje per ongeluk op zijn trainer Michael Frontzeck. Frontzeck zal het geweten hebben want hij moest maar liefst vier dagen in het ziekenhuis blijven met drie gebroken ribben en schade aan zijn longen.

"Als hij elke wedstrijd doelpunten, maakt mag hij elke week een rib van me breken", reageerde Frontzeck na de wedstrijd ludiek op de bewogen weken van zijn doelman.

Bekijk hier zijn doelpunt via Youtube: