Wilde stier doorboort been van jonge toreador (video)

De Spaanse toreador Luis Garcia zal een tijdje zijn beroep niet meer kunnen uitoefenen. Tijdens de traditionele stierengevechten met Pasen in de Zuid-Spaanse stad Sevilla moest Garcia het onderspit delven van een stier, met alle gevolgen van dien.

jrosquin

Op gegeven moment werd de toreador 'getackled' door de hoorn van de stier. Garcia belandde op de grond en de stier rook bloed. Het dier stortte zich op de machteloze toreador en gaf hem enkele pijnlijke prikken met zijn scherpe hoornen.

De toreador dankte zijn leven aan enkele toegesnelde collega's die de stier wisten af te leiden, vooraleer het dier erger wist aan te richten.

Luis Garcia probeerde uit eigen beweging de arena te verlaten, maar zakte vervolgens door het been. In het ziekenhuis bleek de toreador een diepe wonde van zo'n 25 centimeter te hebben opgelopen aan de rechterkuit. Ook aan zijn rechterbovenbeen moest hij gehecht worden.

De pijn zal niet te harden geweest zijn, maar toch kwam de jongeman er uiteindelijk beter van af dan de stier. Die werd aan het einde van het evenement immers gedood door een matador.

Bekijk de beelden:

Foto's: AFP