Miljonair laat avonturiers zoeken naar goudschat van 1,6 miljoen euro (video)

Print
De Amerikaanse miljonair Forrest Fenn (82) geeft zomaar 1,6 miljoen euro van zijn fortuin weg. Geïnteresseerden moeten er wel iets voor over hebben, want Fenn heeft er een ouderwetse schattenjacht van gemaakt.

De excentrieke rijkaard heeft zin voor avontuur en verstopte de goudschat ergens in de Rocky Mountains rond Santa Fe. De sleutel tot de locatie van de schat is een raadselachtig gedicht. De man geniet blijkbaar wel van de aandacht en zo nu en dan geeft hij nieuwe tips vrij om nieuwsgierige avonturiers te prikkelen.

Origineel testament

In onderstaande video zegt hij dat de schat op zo'n 1,5 kilometer boven de zeespiegel ligt. Maar er zit veel meer achter dan aandachtszoekerij. Meer dan twintig jaar geleden werd bij Fenn een kankergezwel vastgesteld en dokters gaven hem nog maar zes maanden te leven. Dankzij een operatie bleef hij al die tijd kankervrij.

Om op een originele manier iets na te laten, verstopte de kunstverzamelaar een rasechte schatkist met goudstukken. Het gedicht dat tips bevat, deed dienst als zijn testament. In de kist zitten naar verluidt ook oude, waardevolle armbanden en diamanten. Het gedicht werd gepubliceerd in zijn autobiografie.

Bekijk de reportage via YouTube:

MCe
Beelden: YouTube