Sprinters woensdag weer aan het feest in Scheldeprijs?

Print
Sprinters woensdag weer aan het feest in Scheldeprijs?

Sprinters woensdag weer aan het feest in Scheldeprijs?

De kans dat het woensdag in de Scheldeprijs (1.BC) opnieuw tot een massasprint komt is meer dan reëel. Vraag is wie Marcel Kittel zal opvolgen. De Duitser klopte vorig jaar aan de Churchillaan te Schoten de Amerikaan Tyler Farrar en de Nederlander Theo Bos.

In de schaduw van het Museum aan de Stroom, of het MAS aan de Oostendekaai, wordt om 12u15 het vertrek gegeven van de 101e Scheldeprijs. Traditioneel gaat het vanuit Antwerpen naar Schoten, Wuustwezel, Hoogstraten, Rijkevorsel, Tielen, Lichtaart, Zandhoven om zo weer te keren naar Schoten waar aan de Churchillaan, na 155 kilometer, nog drie plaatselijke ronden volgen van elk 16,4 kilometer. Op het 204 kilometer biljartvlakke traject enkel wat kasseizones als hindernis.

Ze zullen het in Schoten moeten stellen zonder Tom Boonen, winnaar in 2004 en 2006. Wel is de kersverse Ronde van Vlaanderen-winnaar Fabian Cancellara aangekondigd. Hij komt er nog wat kilometers opdoen voor wat zondag volgt met Parijs-Roubaix zodat de Zwitser net als in 2010 de dubbel kan binnen halen.

Ook Marcel Kittel, Tyler Farrar winnaar in 2010, Yauheni Hutarovich, Theo Bos en Mark Cavendish staan op de inschrijvingslijst. Die laatste kan het record van de Nederlander Pertus Oelibrandt breken die in 1960, 1962 en 1963 het zegegebaar mocht maken in deze semiklassieker. 'Cav' behaalde zijn drie zeges in 2007, 2008 en 2011.

Foto: Belga
de top-3 van vorig jaar