Tobback gaat strijd aan met Peeters en De Wever

Print
Tobback gaat strijd aan met Peeters en De Wever

Tobback gaat strijd aan met Peeters en De Wever

Sp.a schuift partijvoorzitter Bruno Tobback naar voren als kopman voor de verkiezingen van volgend jaar. Hij zal de strijd aangaan met Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Dat schrijven de Corelio-kranten.

Tot nu toe leken N-VA en CD&V de indruk te geven dat de verkiezingen van 2014 een tweestrijd zouden worden tussen Peeters en De Wever. De Vlaamse socialisten lieten dit weekend weten dat ze Bruno Tobback als kopman uitspelen. "Dat is toch niet onlogisch?", reageert Tobback. "Ik ben al anderhalf jaar voorzitter. Dus zal ik de debatten namens mijn partij voeren".

Hij is alvast niet bang tussen de plooien te vallen in een duel Peeters-De Wever. "Mijn partij haalt volgens de jongste peilingen meer stemmen dan CD&V". Vorige week bracht sp.a een nieuwe beginselverklaring uit, waarin opvallend veel economische thema's aan bod komen. Die verklaring moet de basis worden voor discussie's richting een congres in juni. Dat congres moet dan weer de start van het verkiezingsprogramma vormen.

Belga
Archieffoto