Twee nieuwe meldingen van misbruik bij Den Heuvel

Recent zijn er nog minstens twee meldingen geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen Den Heuvel. De feiten zijn evenwel minder verregaand dan de eerdere meldingsgolf. Dat wordt bevestigd door interne bronnen. Intussen raakte ook bekend dat het Gemeenschapsonderwijs (GO!) het onderzoek voorlopig toch niet openbaar maakt.

tmas

In een van de twee nieuwe meldingen klaagt een meisje over het feit dat een jongen aan haar “poep zou gelikt hebben”. Hij zou haar ook bedreigd hebben om dit niet kenbaar te maken. In een ander geval wilde een oudere leerling tijdens de zeeklassen een jongen uit het internaat intiem aanraken. Die gaf aan dat niet op prijs te stellen. Daarop zou de oudere gemasturbeerd hebben vlakbij de jongere leerling.

Directeur Marco Schepers: “Er zijn geen nieuwe gevallen bekend. Wel is er een melding geweest die dateerde van het begin van dit schooljaar. Daar hebben we de normale procedure toegepast. Het Vertrouwenscentrum in Hasselt werd ingeschakeld, de ouders zijn geïnformeerd. Van die tweede melding heb ik geen weet.”

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

JBx Foto LD

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio