Waaghals skiet achter trein (video)

Print
In Polen heeft een jonge skiër zich met een touw achter een trein gehangen, om zich al skiënd te laten meedrijven tussen de rails. De waaghals haalde een snelheid van 80 km/u, maar wordt nu gezocht door de politie .

Op internet is de treinskiër uitgegroeid tot een echte hype. Op het filmpje is te zien hoe verschillende mensen de stunt voorbereiden door de skiër via een touw aan een stilstaande trein vast te knopen. Even later raast de tiener op skilatten achter de denderende trein. De stunt wordt niet alleen vanuit het perspectief van skiër zelf gefilmd, maar ook vanop de parallelle weg. Om het nog spectaculairder te maken, laat de waaghals zich af en toe op één ski meedrijven.

De politie kan allerminst lachen met de acrobatische toeren van de jonge knaap. "Dit is een van de meest gevaarlijke en idiote stunts die ik ooit gezien heb", vertelt een woordvoerder van de Poolse politie. "We zijn de videobeelden aan het bekijken en proberen de locatie van de trein en ook de identiteit van de skiër te achterhalen. We kunnen dit soort gedrag niet ongestraft laten voorbijgaan, want dan riskeert het anderen aan te zetten hetzelfde te gaan uithalen."

Bekijk hier de beelden:


Foto: Youtube