Mode

"Fashion is fun! Dat wil ik vooral overbrengen"

Print

Fashion is fun! Dat wil ik vooral overbrengen

De blog Mademoisielle werd in 2011 opgericht door studente Siel. De blogster probeert twee tot drie keer per week een leuk, nieuw weetje op haar site te posten. "Kwaliteit boven kwantiteit, daar hou ik me aan."

"Mademoisielle is een creatief platform waar ik mijn passies met mijn lezers deel. Mode, fotografie, receptjes, … je vindt het allemaal op mijn blog. Bovendien post ik niet enkel outfitfoto's, maar vertel ik ook vaak persoonlijke anekdotes over kledingstukken, grappige momenten in mijn leven, … Ik post dan misschien niet iedere dag, maar ik zorg er wel voor dat er bij iedere post ook effectief iets nieuws te rapen is. Naast mijn blog heb ik het momenteel erg druk met mijn studies. Ik zit in het derde jaar Arabistiek en Islamkunde, waardoor ik volgend jaar een aantal maanden in Caïro mag studeren. Spannende en boeiende tijden voor Mademoisielle dus", vertelt Siel ons.

Toch moet je niet denken dat de kwaliteit boven kwantiteit ook geldt als het aankomt op het kopen van kledij en accessoires. "Ik kan me als student sowieso geen dure kledij of accessoires veroorloven, dus shop ik maar al te graag bij budgetmerken. Ik hou van afwisseling in mijn outfits, daarom koop ik liever 20 goedkope kledingstukken dan 1 designerstuk." Al wil dat niet zeggen dat je op Mademoisielle geen pareltjes terugvindt. "Ik ben een enorme fan van vintage kledij, die pas ik dan naar mijn eigen stijl aan met wat doe-het-zelfprojectjes. Ik wil mijn lezers vooral laten zien dat je er ook fashionable kan uitzien met een klein budget."

Siel vindt het moeilijk om haar eigen stijl te omschrijven. "Trends volg ik wel, maar ik probeer er steeds een persoonlijke twist aan te geven. Sneakers, beanies, neonkleuren, … ik draag ze allemaal. Maar ik combineer de items met een niet voor de hand liggend iets zoals de pencil skirt of felrode lippenstift. Fashion is fun, dat wil ik met Mademoisielle vooral overbrengen."

Meer info: http://mademoisielle.blogspot.be/

Niet te missen