Hasselaar mag niet met pastavergiet op identiteitskaart

Als het aan Alain Graulus (48) ligt, draagt hij binnenkort een pastavergiet op de foto van zijn identiteitskaart. Maar dat is buiten stad Hasselt én de federale regering gerekend. "Je mag geen hoofddeksel dragen op je pasfoto", klinkt het daar. De Hasselaar, die naar eigen zeggen aanhanger van het pastafarianisme is, diende een klacht in bij Meldpunt Discriminatie.

tmas

“Ik houd voet bij stuk. Ik heb de wet aan mijn kant. In zowel de federale als Europese wetgeving staat dat uitzonderingen wegens religieuze en medische redenen zijn toegestaan”, vertelt Alain. "Het levende bewijs daarvan loopt rond in Oostenrijk. Drie jaar lang heeft Niko Alm geprobeerd om een foto met pastavergiet op zijn rijbewijs te krijgen, en daar is hij uiteindelijk in geslaagd. Ook ik houd desnoods jarenlang voet bij stuk. Ik ben een koppige mens, ik plooi niet. Zelfs al betekent dat, dat ik momenteel zonder geldig identiteitsbewijs rondloop. Maar dat is niet mijn schuld, hé. Ik heb mijn plicht vervuld.

Aanhangers van het pastafarianisme geloven in Het Vliegende Spaghettimonster en daar hoort het dragen van een pastavergiet bij. Het Vliegende Spaghettimonster wordt afgebeeld als een hoop in de knoop geraakte spaghetti met twee oogstengels en twee gehaktballen. Het geloof werd in 2005 in het leven geroepen door de Amerikaanse leerkracht Bobby Henderson.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

AnWi Foto KH

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio