Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wie zijn de acteurs van 'Wat Als?'

Elke maandagavond stemmen de Vlaamse kijkers massaal af op 2BE. De doldwaze en van de pot gerukte sketches van 'Wat Als?' kunnen al twee seizoenen op een trouw publiek rekenen. Productiehuis Shelter levert met de populaire serie weer een Vlaams succes af. Het bedrijf heeft onder andere 'Benidorm Bastards' in portefeuille, het verborgen camera-programma met oudjes in hoofdrol. Niet alleen won de reeks een prestigieuze Emmy Award, maar werd ook verkocht aan onder meer Nederland, Spanje en de Verenigde Staten. Nu scoort Shelter opnieuw met 'Wat Als?'.

sstoffels

De sketch 'Wat als iedereen sprak als een Marokkaan?' ging deze week viraal door verhitte discussies. Maar wie zijn de elf 'Wat Als?'-acteurs?

Bruno Vanden Broecke (38)

Vanden Broecke draait al even mee in de Vlaamse acteerwereld. Hij werd bekend op de toneelplanken, als lid van het collectief SKaGeN. Daarna kreeg hij een bijrol in Man Bijt Hond-afsluiter Vaneigens. In die serie speelde hij een lichtjes gestoorde caféganger met een liefde voor confetti. Dit was Bruno's eerste tv-optreden. Bij het grote publiek is hij echter bekend als Sammy Tanghe uit 'Het Eiland'.

Hierin speelt hij een nerveuze en ietwat sullige pennenlikker die vaak gekleineerd wordt door Frankie Loosveld, het typetje van Wim Opbrouck.

Ben Segers (38)

Segers is vooral bekend geworden door zijn talrijke bijrollen in Vlaamse series. Hij speelde onder andere in Flikken, Code 37, Witse, Zone Stad, Aspe en Thuis. Daarnaast is hij mede-oprichter van het theatergezelschap Olympique Dramatique. Segers speelt ook mee in de films Groenten uit Balen, Any Way the Wind Blows en Firmin. Zijn grootste succes kent hij echter met 'Wat Als?'.

Ruth Beeckmans (30)

Beeckmans is een begenadigd theateractrice. Ze kende successen met een resem gezelschappen, waaronder MartHa!tentatief, de Koninkijke Vlaamse Schouwburg en BRONKS. De 30-jarige actrice heeft voorlopig enkel nog bescheiden bijrolletjes op tv gespeeld, voor ze bekend werd met 'Wat Als?'. Zo speelde ze een rolletje in de film Loft en Code 37. Dit voorjaar was ze ook te zien in de VIER-serie Met Man en Macht.

Günther Lesage (45)

Lesage draait al enkele jaren mee in de Vlaamse showbizz. Hij studeerde in 1989 af aan de Antwerpse Studio Herman Teirlinck, met collega's Peter Van Den Begin, Michael Pas en Stany Crets. Al snel stortte Lesage zich op het theater, met de oprichting van theatercollectief De Onderneming. Daarnaast speelde hij in producties van De Roovers en theater Zuidpool.

Zijn sporen verdiende hij in de tv-wereld met enkele belangrijke rollen. Zo speelde hij in verschillende Vlaamse films, waaronder Daens, Any Way the Wind Blows en Linkeroever. Ook in de Vlaamse series is Lesage een oude bekende. Zijn grootste rol was die van Jos Teugels in de één-serie Terug Naar Oosterdonk. Daarbuiten had hij een bijrol in onder andere Flikken, Witse en Code 37.

Sara De Bosschere

De Bosschere verdiende haar strepen bij het theater. De veertiger stond samen met collega Luc Nuyens aan de wieg van toneelgezelschap De Roovers. Beide acteurs studeerden samen af aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen in 1994. De Roovers kenden succes met moderne adaptaties van klassieke werken. Zo herwerkten ze de stukken van onder andere Ovidius, Albert Camus en William Shakespeare.

Vorig jaar gooide het gezelschap hoge ogen met 'Oom Wanja', een stuk van Russische toneelschrijver Anton Tsjechov. Sara heeft voorlopig niet veel tv-optredens op haar naam staan, maar had rollen in De helaasheid der dingen en Dirty Mind. Daarnaast was Sara te zien in Vermist en Aspe.

Bert Haelvoet (34)

Haelvoet draait nog niet zo lang mee in de Vlaamse showbizz. Hij studeerde af aan het Herman Teirlinck Instituut in 2002 en stortte zich direct op theater. Zo was hij te zien in producties van Theater Zuidpool, De Roovers en Het Toneelhuis. Zijn bekendste rol was die van Nonkel Koen, in De helaasheid der dingen. Hij speelde ook mee in Dirty Mind. Zoals de rest van de 'Wat Als?'-acteurs, had Haelvoet ook enkele bijrollen in Vlaamse programma's. Bert was te zien in De Ronde, Code 37, Flikken en Zone Stad.

Koen De Graeve (40)

De Graeve is de enige nieuweling bij het gezelschap van 'Wat Als?'. Hij is ook één van de bekendste acteurs in de groep door zijn succesvolle filmcarrière. De Graeve schitterde onder meer in Smoorverliefd, Zot Van A, Loft en De helaasheid der dingen. Koen kende ook succes met talrijke bij- en hoofdrollen in Vlaamse series. Zo trad hij aan in onder andere Flikken, F.C. De Kampioenen, Team Spirit, Met Man en Macht en Zone Stad.

De Graeve maakte sneller de stap naar de televisiewereld en heeft dus een kleiner repertoire op de theaterplanken. Toch speelde hij mee in producties van Het Toneelhuis en HETPALEIS. Koen De Graeve viel al enkele keren in de prijzen. In 2010 kreeg hij de televisiester voor 'Beste Acteur'. Dit voor zijn rol in de één-reeks Van vlees en bloed. Een week later werd hij door Humo's Pop Poll Deluxe uitgeroepen tot beste acteur. Vorig jaar ten slotte mocht hij zijn tweede televisiester voor beste acteur in ontvangst nemen.

Luc Nuyens (45)

Nuyens studeerde samen met 'Wat Als?'-collega Sara De Bosschere af aan het Conservatorium in Antwerpen in 1994. Ook hij stond mee aan de wieg van theatergezelschap De Roovers. Daardoor verdiende Nuyens zijn strepen op de planken. Nuyens is minder bekend van het televisiescherm, hij speelde kleine rolletjes in De Smaak van De Keyser en Het eiland. Nuyens geeft ook les aan het Herman Teirlinck Instituut.

Robrecht Vanden Thoren (30)

Vanden Thoren is de jongste mannelijke acteur van het bonte gezelschap. Hij studeerde Drama in Tilburg. Buiten een beperkt repertoire in het theater, heeft Vanden Thoren enkele rollen gespeeld op het witte doek. Hij nam een hoofdrol op zich in Hasta la Vista, en speelde bijrolletjes in Aanrijding in Moscou en De laatste zomer. Buiten in 'Wat Als?' was de acteur ook te zien in Flikken, Spoed en Witse.

Nico Sturm (37)

Sturm is een artistieke duizendpoot. Niet alleen heeft hij er een jarenlange en succesvolle carrière op de planken op zitten, maar is ook betrokken bij Ketnet en neemt tal van voice-overs op zich. In de toneelwereld werd hij bekend door zijn rollen bij Blauwe Maandag Compagnie, Het Toneelhuis en tg Stan. Hij speelde ook enkele rollen in onder andere De Smaak van De Keyser, Van vlees en bloed en Witse. Als stemacteur nam hij de rol van Crash in Ice Age 3 en 4 voor zijn rekening .

Charlotte Vandermeersch (29)

Vandermeersch is de benjamin van de groep. Ze studeerde in 2005 af aan het Herman Teirlinck Instituut. Na enkele rollen in de theatergezelschappen SKaGeN en Abbatoir Fermé richtte ze zich vooral op tv- en filmoptredens. Ze schitterde in Salamander en Deadline 14/10 maar ook in de films De helaasheid der dingen, Loft en Dagen Zonder Lief. Vandermeersch heeft een relatie met regisseur Felix Van Groeningen, bekend van onder andere De helaasheid der dingen en Steve+ Sky.

Bekijk hieronder de vijf meest bekeken fragmenten van 'Wat Als?':

Beelden:2BE

Foto's: Patrick De Roo/Mark Vermaelen/Bert Hulselmans/Wim Hendrix/ Ludo Mariën/Sarah Van den Elsken

Meer over 2BE

Aangeboden door onze partners