Roskam strikt Tony Soprano voor nieuwe film

Print

Roskam strikt Tony Soprano voor nieuwe film

De carrière van Matthias Schoenaerts wordt met de dag indrukwekkender. In de film 'Animal Rescue' zal hij aan de zijde van James Gandolfini werken. Gandolfini werd beroemd als Tony Soprano.

De Belgen gaan hard in Hollywood. Weldra gaat Oscargenomineerde Michaël R. Roskam, na zijn Belgische succesfilm 'Rundskop', zijn allereerste Amerikaanse film draaien in Los Angeles. Dat hij Matthias Schoenaerts als acteur koos, was geen grote verrassing. Minder evident is dat hij ook James Gandolfini wist te strikken. En toch is hij erin geslaagd, dat weet de Los Angeles Times tenminste te melden.

"Volgens een persoon die nauwe banden heeft met de productieploeg van de film zal Gandolfini de neef van het hoofpersonage spelen", schrijft de Amerikaanse krant.

Noomi Rapace speelt de vrouwelijke hoofdrol en ook John Ortiz, bekend van misdaadfilms als 'Miami Vice' en 'American Gangster', zou een rol krijgen. Maar James Gandolfini is tot nog toe de indrukwekkendste naam in de cast. Als Tony Soprano in de Amerikaanse misdaadreeks 'The Sopranos' hield hij zes seizoenen lang miljoenen fans aan het scherm gekluisterd.

JSM

Foto Guy Puttemans, AFP