'Wat als iedereen sprak als een Marokkaan' scoort op Facebook (video)

De sketch 'Wat als iedereen sprak als een Marokkaan' was een dag na de uitzending een hit op de sociale netwerksites. De Facebookgroep van dit filmpje haalde ongeveer 8000 'likes', onder hen ook veel Antwerpse Marokkanen.

drombouts

Een koppel in galakledij heeft net een operavoorstelling bijgewoond. In de foyer komen ze kennissen tegen. "Hey, Filip, gij kloetzak", klinkt er plots. Er ontspint zich een conversatie in het Nederlands met een zwaar Marokkaans accent en enkele Berberse stopwoordjes. De bedenkers van de 2BE-serie Wat als... plaatsen zo weer twee contrasterende werelden tegenover elkaar: operaliefhebbers en jongerentaal.

Autochtonen vinden de sketch veelal hilarisch. Bij de kijkers van Marokkaanse afkomst zijn de meningen verdeeld. Sommigen hebben hun twijfels over het Marokkaans accent en het taalgebruik. "Marokkaanse vrouwen spreken helemaal niet zo", schrijft Rachid op Facebook.

"Alleen de Marokkaanse opvallertjes spreken zo, maar serieuze Marokkaanse mensen zeker niet", reageert iemand anders. Missy Kel vond de sketch hilarisch. "Maar het is een combinatie van een Turks en een Marokkaans accent, volgens mij."

"U moeder is ne babysit" lijkt ondertussen wel uit te groeien tot een populaire uitspraak.

Bekijk de sketch hier:

SVW

Foto Vmma

Meer over 2BE

Aangeboden door onze partners